כיצד נוצרו השפות השונות בעולם? אחד הסיפורים שיכול לתת הסבר אחד לתופעה הוא סיפור בבל.
בבבל דאז, רבבות אנשים עמלו על בניית מגדל, אלוהים לא ראה בעין יפה את בניית המגדל ועל כן בלבל את שפתם על מנת שלא יבינו האחד את רעהו ולאחר מכן פיזר אותם בעולם. כך בעצם חדלו האנשים לדבר באותההשפה והחלו לדבר בשפות שונות.
השפה שאליה אנחנו גדלים היא השפה המדוברת בארצנו ובביתנו. את השפה אנו מפתחים במוסדות השונים: בגנים ובבתי הספר. אנחנו לומדים אותיות וכיצד לבטא נכון כל מילה ומילה, לומדים משפטים ותחביר. במהלך הלימוד עיקר הדגש הוא על מבנה השפה והדקדוק.
ישנו אספקט אחר לשפה שהיינו רוצים להתייחס אליו, שהוא מעבר ללימוד הבסיסי והבית ספרי:
טיב השפה וכיצד היא מעצבת את חיינו. זהו נושא שלא שמים עליו מספיק דגש. ילדים עד אנשים בוגרים אינם שמים לב לבחירת המילים שלהם ולכוונה שנמצאת מאחוריהם. הם אינם מודעים להשפעה של המילה הנאמרת על עצמם וסביבתם.
האחריות לאיכות השפה מוטלת עלינו (אם מדובר בילדים אז על הוריהם), איך שנבחר לדבר ולהתנסח ישפיע על אופן החשיבה שלנו ועל בניית המציאות שלנו.
שפה היא אחד הכלים העיקריים והחשובים בבניית העצמי שלנו ובתקשורת שלנו עם הסביבה.
אדם שעיקר השיח שלו בינו לבין עצמו הוא מקטין ,מצמצם ונע על החלק השלילי של הסקאלה יצור לעצמו מציאות שתציג בדיוק את התחושות האלה. לדוגמא: אדם המרגיש כי הוא כל הזמן נאבק בחייו והשפה שלו היא כזו יזמן לו בחייו השתקפויות של מצבים אשר יראו לו עימותים ומאבקים מהם.
משפטים כמו:"מאוד קשה לי", " אני אף פעם לא מצליח להשיג מה שאני רוצה בקלות", "החיים הם מאבק תמידי" אלו הם משפטים שרבים חווים או נולדים לתוכם. עם השנים המשפטים השגורים בחיינו הופכים לאמונות. המציאות מציגה בפנינו כמראה את האמונות שאנו חיים לפיהם כך היא מחזקת אותם והופכת אותם לאמת האישית שלנו.
אנשים אינם מודעים לכך שהמציאות יכולה להיות אחרת וכי המצבים שאותם הם מזמנים ומייצרים שנתפסים אצלם כאמת צרופה הם בעצם מקפצה וברי שינוי.
המציאות היא עקבית ועל כן תראה למשתתפים בה מצבים שונים ומגוונים באותו הקשר בתקווה שיבינו שיש פה צורך בשינוי.
המציאות באה להראות לנו את שמתחולל בתוכנו. מחשבה יכולה לעכב אותנו מלהתפתח וגם יכולה לבנות את המציאות שאנחנו חולמים עליה.
מה אפשר לעשות על מנת לשנות מצב קיים? בראש ובראשונה יש לשים לב למילים שאנחנו מורגלים להגיד אך בו זמנית אינן משרתות אותנו. את אותן מילים נצטרך להחליף.
לדוגמא מילים או צירופים כמו: קשה (במקום להגיד: לא פשוט), אף פעם לא הולך לי (אני אעשה עד שאני אצליח) , אני מפחד ש..(אני מאתגר את עצמי/אני מאמין ש…) וכו' …
כל פעם שהמילה אשר אינה מקדמת תעלה, נמצא לה חלופה טובה עד שנלמד את עצמנו לדבר כך באופן טבעי. אנחנו יודעים מניסיון שפעמים רבות תהיינה מעידות אבל אם נשים לב אליהם נוכל לשנות אט אט את השפה שאליה התרגלנו. כחלק מהשינוי לא נרצה גם לשמוע בסביבתנו שפה שאינה מקדמת, כי גם היא מעכבת אותנו מלהתקדם. המטרה היא לבחור באופן מודע את המילים בשפתנו ואת האנשים שאנחנו מעוניינים שיהיו בסביבתנו.
אדם שהשיח הפנימי והחיצוני שלו מכוון לחיוב יהיה גם מכוון לחיובי בחיים. הוא יודה על המתרחש בחייו, הוא יפרגן לעצמו ולאחרים והמציאות תשקף לו זאת וכך תחזק אותו בדרך שבה הוא בחר.
אנחנו בלאור מודים לכל אחת ואחד מכם על הבחירה לטפל בשיטת השכבות.
אנחנו מאמינים כי מה שאנחנו עושים הוא סוג של שליחות ואנחנו משתמשים בכל הכלים שברשותנו ללוות אתכם ולתמוך בכם. לכל מי שמתמיד ומטפל בשיטה, התוצאות ברורות ובאות לידי ביטוי בעור הפנים.
כחלק מהשירות שלנו אנחנו בודקים את עצמנו תמיד כדי שנוכל להשתפר, לקדם ולהתקדם אתכם לעבר המטרה. בסופו של יום כולנו רוצים ליצור מציאות שבה אנחנו מחייכים אל מול המראה.
מאחלים לכולם בריזה נעימה של ספטמבר חדש.
צוות לאור.
לא נמצאו קורסים שתואמים את בחירתך